Anahtar
deliği bahçemizdeki ekim öncesi son hazırlıklar (samandan toprak
örtüsü / malç yapıyoruz)
Okulumuzda uzun
süreden beri kendi yiyeceğimizi atalık tohumlardan
yetiştirdiğimiz, tavuklarımızı yumurtadan yetiştirip,
büyüttüğümüz, beslediğimiz bir bahçemiz bulunmakta.
2017 - 2018 ders
yılında da bahçemizde çeşitli sebze ve meyveleri yetiştirmeye,
tohumlarını almaya devam ettik.
Kışın turp,
karnabahar, sap kereviz, roka, nane yetiştirip, öğrencilerimizle
tadına baktık.
Fasulye
ve Börülce fidelerini Anahtar Deliği Bahçemize taşıdık.
Bunun yanında kit
halinde aldığımız mantarları önce yetiştirdik, ardından pizza
yapıp tadına baktık.
Yaz bahçemiz için,
domates, biber, beyaz patlıcan, aynısafa çiçeği, kadife çiçeği,
kabak çeşitleri, siyah fasulye, börülce, barbunya, bezelye, nohut
ektik.
Monokültürden çok
çeşitliliğe önem verdik. Su kaybını azaltmak için bahçemizde
toprağı hazırladıktan sonra üzerine malç olarak saman serdik.
Damla sulama sistemi kurduk. 4 senedir, kendi yetiştirdiklerimizin
tohumlarını alarak bahçemizi sürdürmeye devam ederken, suyu en
az düzeyde kullanıyoruz. Elde ettiğimiz ürünleri de yemek
dersinde öğrencilerimizle, pişirerek tadına bakıyoruz.
Bahçelerimizden
birinde 200L’lik yağmur suyu hasadı sistemi bulunmakta. Orada
toplamış olduğumuz suyu bahçe için kullanmaktayız.
500 L lik Yağmur Suyu Hasadı sistemimiz
Domates
fidelerimizi Anahtar Deliği Bahçemize taşıdık.
Seramızda tohumdan yetiştirip, fide haline getirmiş olduğumuz domates fidelerimiz, yavaş yavaş bahçedeki yerlerini almaya başladılar.
2016
– 2017 Eğitim – Öğretim yılında yetiştirdiğimiz ürünleri
sergiledik.
Kabaklarımızı
tatlıya dönüştürerek tadına baktık.
Tavuklarımızın yumurtalarından
Tavuklarımız
Bahçemizde yetiştirdiğimiz karnabaharlarımızdan
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder