24.05.2018

Su ile İlgili Proje Ödüllerimiz



İSTEK Bilge Kağan İlkokulu 4.sınıf öğrencilerimizden Sara Mirsu Bayartan, Defne Yaz Çakar, Sinan Saner'e, danışmanlık yapan öğretmenlerimiz Yasemin Duru, Dilek Yalçın Demiralp, Gamze Yalçın ile birlikte katıldıkları, UNESCO - SEMEP 2018 sunum gününde "Sürdürülebilir Kalkınma İçin Yenilenebilir Enerji Kaynakları ve Küresel Enerji Verimliliğini Arttırma" (Temiz ve Güvenilir Enerji) konulu projeleri, EN İYİ UYGULAMA, EN İYİ EKOLOJİK ÇALIŞMA ve SOSYAL MEDYA ÖDÜLLERİ'ni almaya hak kazandı.


Daha önce bu yazımızda anlatmış olduğumuz Berkeley Kompostu uygulamamız ile biber yetiştirdik. Kompost oluşurken çıkan ısıyı ölçtük ve bir evin suyunu ısıtabileceğimizi kanıtladık. Kompost aşamaları sırasında çıkan metan gazının da evin içerisindeki ısınma, yemek pişirme vs için enerji kaynağı olarak kullanılabileceği bilgisini paylaştık. Kodlama dersinde öğrencilerimizin yapmış olduğu Play Pump ile de gri su arıtma sistemi kurduk ve çalıştırdık.


Böylelikle suyu birden fazla kullanabileceğimizi, kompost üretirken Yenilenebilir Enerji elde edebileceğimizi göstermiş olduk. 57 okul, yetkililer, proje danışmanı öğretmenler ve öğrencilerin katılmış olduğu sunum gününde, yaklaşık 300 kişiye ulaşmış olduk.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Su Taahhütleri