15.05.2018

Su Kaşifi Atölye Çalışması İçin Şadan Ertekin Mis Okulumuzu Ziyaret Etti


Su Kaşifi Atölye Çalışması için Mikado Sürdürülebilir Kalkınma Danışmanlığından Şadan Ertekin Mis okulumuzu ziyarete geldi.

 Öğrencilerimiz 20047 - 2018 Eğitim ve Öğretim yılı boyunca Su Kaşifleri programı dahilinde yapmış oldukları çalışmaları anlattılar.

4.sınıf öğrencimiz Sinan Saner, arkadaşları ile birlikte yapmış oldukları Play Pump'ı, gri su arıtma sistemini nasıl tasarladıklarını, kod yazarak nasıl programlama yaptıklarını ve sistemi çalıştırdıklarını anlattı.

3. sınıf öğrencilerimiz Esen Ece Demiralp, Nilüfer Beria Tuğsuz, İbrahim Sarp Çoban, Su ile ilgili rap şarkısını söylediler.

4.sınıf öğrencilerimiz Sara Mirsu Bayartan, Defne Yaz Çakar, Sinan Saner UNESCO - SEMEP 2018 sunum gününde 'Sürdürülebilir Kalkınma için Yenilenebilir Enerji Kaynakları ve Küresel Verimliliğini Arttırma' (Temiz ve Güvenilir Enerji) konulu çalışmaları ile En İyi Uygulama, En İyi Ekolojik Çalışma ve Sosyal Medya ödüllerini almaya hak kazandı.Bu projeye nasıl hazırlandıklarını, sıcak kompost yaparak nasıl bir model tasarladıklarını, ev içerisinde nasıl kullanılacağını anlattılar.


Şadan Ertekin Mis'e okul bahçelerimizi gezdirdik. Tavuklarımızı, ekim alanlarımızdaki çalışmaları anlattık. Okulumuzun 4 senedir sürdürdüğü kendi tohumlarından yetiştirdiği fideleri gösterdik.


Şadan Ertekin Mis'ten Festival sırasında kullanabileceğimiz çeşitli oyunları öğrenip, fikirler aldık.


Keyifli bir atölye çalışması yaptık. Şadan Ertekin Mis'e, Su Kaşifleri programına destek veren tüm kurum, kuruluşlara teşekkür ediyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Su Taahhütleri