6.04.2017

İSTEK'li Su Kaşifleri Tohumlarını Büyütüyor

Okulumuz kurulduğu günden itibaren, yenebilir ürünler içeren ayrı bir bahçeye sahiptir.

2015 yılından beri de Doğa ve Çocuk dersi bünyesinde, ayrı, sadece çocukların ekip biçtikleri bir permakültür bahçesi vardır. 2016 - 2017 ders yılı içerisinde Ekim - Mart ayları arasında bu konu ile ilgili farklı tarihlerde farklı etkinlikler gerçekleştirilmiştir.


- Bu bahçeden elde edilen nanelerle, üçüncü sınıf  Yemek//Cooking dersi öğrencileri tıbbi ve aromatik bitkileri tanıyıp, tıbbi naneden yapılan çayın tadına bakmışlardır.
Fotoğraflar için bu bağlantıya bakabilirsiniz.


- Doğa ve Çocuk dersi öğrencileri, tek kullanımlık bardakları atmak yerine toplamış ve içerisine mercimek ekerek, büyümesini ve nasıl fotosentez yaptığını gözlemlemiştir. Bu etkinliğin fotoğrafları için bu bağlantıya bakabilirsiniz

- Doğa ve Çocuk dersi öğrencileri, kışlık tohumları ve soğanlı bitkileri ekmiş, daha sonra bu tohumlardan çıkan fideleri bahçemizde yeralan seraya yerleştirmişlerdir.

Etkinlikler için bu bağlantılara bakabilirsiniz

- Doğa ve Çocuk dersinde ekmiş olduğumuz tohumlar için bu bağlantıya bakabilirsiniz. Daha sonra büyümelerini nasıl gözlemlediğimizi bu bağlantıdan görebilirsiniz.


- Doğa ve Çocuk dersinde kökü yenebilen bitkileri tanıyarak ve tatlarına baktığımız dersi bu bağlantıdan görebilirsiniz.

- Doğa ve Çocuk dersinde daha önce tohumlarını ekerek fideye dönüştürdüğümüz bitkileri bahçedeki seraya ekerken çekmiş olduğumuz fotoğraflara buradan ulaşabilirsiniz. Artık büyümesini bekleyeceğimiz, Bezelye, Sap Kereviz, Kırmızı Pancar, Roka, Kırmızı Turp, Karnıbahar, Dereotu ve Baklalarımız var.


 - Doğa ve Çocuk dersinde, bahçemiz için yazlık bitkilerin tohumlarını ektik. Fotoğraflarını bu bağlantıdan görebilirsiniz. Barbunya, mısır, börülce, 3 ayrı çeşit kabak, karpuz, domates, aynısafa, kadife çiçeği, bamya, biber, kavun ekmiş olduğumuz tohumlardan bazıları. 


- İlkokul 1.sınıf öğrencileri de pamuk içerisinde fasulye, mercimek gibi kolay filizlenen türleri yetiştirmeye ve gözlemlemeye başlamıştır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Su Taahhütleri